PKN Wolvega opent kerkelijk seizoen met tal van activiteiten in startweek

WOLVEGA - De PKN Wolvega start donderdag 14 september met het nieuwe kerkelijk (jeugdwerk)seizoen. Tot en met zondag 17 september zijn er in de startweek dan diverse activiteiten.

De meeste activiteiten zijn in het bos achter de kerk aan de Kerkstraat in Wolvega. Zo is er op 14 september een zeskamp voor kinderen uit de groepen vijf tot en met acht van de basisschool. Om 18.30 uur wordt er verzameld bij Jeugdgebouw Area 51 aan de Kerstraat 51.

Op vrijdag 15 september is er survival voor tieners van het voortgezet onderwijs. De start is vanaf 18.00 uur aan de Meenthe 15 in Sonnega. Er geldt een deelnamebdrag. Die is inclusief consumpties. Opgeven kan via jan.vandelft@outlook.com, 0561-617142 of area51@live.nl.

Voor de kinderen uit de groepen één tot en met vier is er op zaterdag 16 september vanaf 10.0 uur een minizeskamp in het bos achter zalencentrum De Ark.

’s Middags is er vanaf 14.00 uur het volleybalkampioenschap van Wolvega. Dat is op het grote grasveld achter De Ark. Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen. Opgeven kan als team en individueel via 0561-613938 of janvdleest@gmail.com.

Daarnaast is er op zaterdagmiddag van achter De Ark ‘hoepelrokvoetbal’ voor kinderen uit groep zeven en acht en klas één twee van het voorgezet onderwijs. Elk team bestaat uit drie spelers. Verder is er op zaterdag een high tea, waarbij iedereen welkom is.

Op zondag 17 september wordt de startweek vanaf 9.30 uur afgesloten met een gemeentezondag in de Ichtuskerk. Voorganger is dominee Faber. Medewerking is er van de huisband Metrum en kinderkoor Eigen Wijs. Na afloop is er koffiedrinken en een spelcircuit voor jong en oud. Er wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch en een korte viering.

Zie www.pkn-wolvega.nl.