Nederlands Kamerkoor bij inspiratiedag Collegium Vocale Fryslân

HEERENVEEN - Bij de seizoensopening van het Collegium Vocale Fryslân (CVF) is dit jaar het Nederlands Kamerkoor (NKK) onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra aanwezig.

De opening is op zaterdag 30 september. Dan is er vanaf 20.00 uur een inspiratiedag in de rooms-katholieke kerk in Heerenveen.

Dijkstra, die Friese ouders heeft en opgroeide in Roden, geeft samen met zangers van het NKK vooraf diverse workshops. De koorleden van het CVF onder leiding van diriegent Gerben van der Veen uit Haskerdijken kunnen daaraan deelnemen. De workshops zijn openbaar. Belangstellenden kunnen deze tegen een vergoeding bijwonen. Concertbezoekers hebben gratis toegang.

Bij het concert zijn voor de pauze ook drie koren te horen met werken die passen in het programma rondom de vespers (avonddiensten) van Sergei Rachmaninoff.

De drie koren zijn: Hortus Vocalis, vrouwenkoor Frapelle en het Mannenensemble. Zij zingen werken van onder anderen: Arvo Pärt, Rihards Dubra, David Lang, André Caplet en Francis Poulenc. Na de pauze zingt het Nederlands Kamerkoor delen uit de Vespers van Rachmaninoff.

Kaarten zijn te bestellen via www.collegiumvocalefryslân.nl en te koop op de avond zelf.