André van de Nadort geïnstalleerd als burgemeester Weststellingwerf

Griffioenpark 1 Wolvega - André van de Nadort is dinsdagavond beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Weststellingwerf. De 54-jarige Van de Nadort volgt Gerard van Klaveren op die per 1 juli stopt.

De installatie gebeurde in een buitengewone raadsvergadering. De beëdiging werd gedaan door de Friese Commissaris van de Koning Arno Brok. Ook in inwoners van Weststellingwerf waren welkom. Na de raadsvergadering kon kennisgemaakt worden met Van de Nadort. Daar werd volop gebruik van gemaakt. Ook de eerste maanden van de nieuwe burgemeester staan in het teken van kennismaking met Weststellingwerf. Hoe dat gestalte krijgt, wordt de komende weken duidelijk. Van de Nadort is 19 juni bij Koninklijk Besluit benoemd als nieuwe burgemeester van Weststellingwerf. Inwoners van Weststellingwerf konden begin dit jaar hun mening geven over welk type burgemeester zij het meest geschikt vonden. Daaruit bleek dat zij een burgemeester wilden die sociaal en betrokken is en benaderbaar en zichtbaar is in alle dorpen.

Input inwoners

De input van inwoners is met die van de raad verwerkt in de profielschets. Dat document speelde een belangrijke rol in de sollicitatieprocedure, waarbij Van de Nadort als meest geschikte kandidaat uit de bus kwam. Van de Nadort begon zijn politieke loopbaan als raadslid voor de PvdA in de gemeente Steenwijkerland en werd daarna wethouder in diezelfde gemeente. Vanaf 2009 was hij burgemeester van de Groningse gemeente Ten Boer. (Foto's Lenus van der Broek)