Kunstroute Heerenveen maakt zich op voor jubileum

HEERENVEEN - De Kunstroute Heerenveen is dit jaar op zaterdag 16 en zondag 17 september. Het is de vijfde editie van het evenement.

Bij de Kunstroute Heerenveen is in totaal is op negentien locaties werk te zien van achtentwintig kunstenaars. Zij zijn zelf aanwezig op beide dagen en beantwoorden indien gewenst vragen. Ook dit jaar doen weer nieuwe exposanten en gastkunstenaars mee.

De route kan worden afgelegd door de blauwe bordjes met de gevleugelde fiets te volgen. De routekaarten zelf staan op: www.kunstrouteheerenveen.frl, liggen bij alle kunstenaars, bij de VVV, bij sponsoren (zie de website) en bij de bibliotheek.

De ateliers en andere expositieruimten zijn op beide dagen open vanaf 11.00 uur. Op de website van de Kunstroute Heerenveen staan alle deelnemende kunstenaars.

De kunstenaars staan ook beschreven in een jubileumboekje dat de Kunstroute Heerenveen uitbracht rondom het 5-jarig bestaan. Dat boekje is vrijdag 1 september gepresenteerd.

Dat gebeurde in Museum Belvédère. Daarbij is het boekje overhandigd aan wethouder van cultuur Hans Broekhuizen en aan Han Steenbruggen, directeur van Museum Belvédère.