Publiek van heinde en verre geniet van UITfestival Heerenveen

Heerenveen - Van heinde en verre zijn bezoekers zaterdag en zondag afgekomen op het UITfestival in het centrum van Heerenveen. Daarnaast is het CultuurPlein Heerenveen geopend.

Twee dagen lang was er straattheater, een culturele markt op de Lindegracht en het Van Harenspad, podia met muziek, kunst maken, een foodtruckfestival op het Gemeenteplein en ’s avonds het Van Rock tot Rollfestival op de Nieuwstraat en het Heerengrachtconcert. Het Heerenveens UITfestival is de verbindende naam achter alle activiteiten die elk jaar op de eerste zaterdag van september in Heerenveen plaatsvinden, als start van het nieuwe culturele seizoen.

CutluurPlein Heerenveen

Daarnaast opende wethouder Hans Broekhuizen bij het UITfestival het CultuurPlein Heerenveen. Dat is een samenwerkingsverband tussen de vier gesubsidieerde culturele instellingen in Heerenveen: het Posthuis Theater, het Heerenveen Museum, Ateliers Majeur, en Bibliotheek Heerenveen. Het CultuurPlein Heerenveen moet de digitale ontmoetingsplek worden voor iedereen die iets met cultuur doet of wil doen in de gemeente Heerenveen, van professioneel tot amateur. Daartoe is ook de website www.cultuurpleinheerenveen.nl gelanceerd. (Foto's Marcus van Gelder)