Duizenden bezoekers verwacht op vernieuwde Expansie in Jubbega

JUBBEGA - Jubbega staat van donderdag 7 tot en met maandag 11 september in het teken van Expansie.

Het festival dat in een nieuw jasje is gestoken, wordt op de donderdag om 22.00 uur geopend door burgemeester Tjeerd van der Zwan.

Bij het vijf dagen durende festijn is er onder andere het subtropische: Nei Simmerfestival, het rock en roll/oldtimerevenement Rocky Farmers, de Wiken Adventure Trail, Das Bierfest, Frisicana en het Expansiefestival met optredens van onder anderen: Di-Rect, Waylon, Bökkers, Jannes en De Palemiger Spatzen.

De Expansie van Jubbega bestaat sinds 1962. De basis van het evenement was tot de vorige editie in 2012 de consumentenbeurs. Daarnaast waren er toen allerlei activiteiten en optedens van artiesten.

De beurs is dit jaar voor het eerst geen onderdeel meer van het evenement. Daarvoor in de plaats staan er diverse thema dagen op het programma. Zo is er op de zaterdag het subtropische Nei Simmerfestival. Terwijl op zondag het rock en roll/oldtimer Rocky Farmers plaatstvindt. Bij die zijn evenementen worden duizenden bezoekers verwacht. Daarnaast zijn er op beide dagen tal van activiteiten op het festivalterrein aan de Schoolweg.

Expansie wordt op maandag afgesloten met Expansie Nostalgia waarmee terug gekeken wordt op het verleden. Er is op d emaandagmiddag dan onder andere muziek uit de jaren vijftig en zestig, een foto-expositie over Expansie en de nieuwe theatershow Frisicana met: Gurbe Douwstra, Pieter Wilkens en Marcel Smit.

’s Avonds zijn er optredens van de tributebands van Bruce Sprinsteen, Abba, Doe Maar en CCR en is er een optreden van de band Green Apple. Die band maakte in de jaren zeventig furore in het noorden van Nederland en komt voor het Expansie festival nog eenmaal samen.