Burgemeester Van der Zwan doopt Heerenveense Herenwal en Herensloot om in Heerengracht

Herenwal Heerenveen - Burgemeester Tjeerd van der Zwan doopt maandag om 11.30 uur op ludieke wijze de Heerenveense Herenwal en Herensloot om in de Heerengracht.

Dat is de aftrap van het Heerengracht Concert op zaterdag 2 september. De opbrengst van het concert is deels voor een goed doel. Dit jaar is dat Moofy. Die zet zich in om alle basisschoolkinderen in de gemeente Heerenveen een leukere en actievere schooldag te geven. De organisator van het concert is Lions Heerenveen 2.0. De serviceclub zet zich in om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Zo is zij nauw betrokken bij het special sporters fonds dat tot doel heeft om mensen met een beperking toegang te geven tot sport en beweging. Ook heeft zij de samenwerking gezocht met de Feanrun en Stichting Heerenveen Vitaal. Het Heerengracht Concert is ditmaal onderdeel uit van het Heerenveen UITfestival. Daarbij zijn er tal van activiteiten in en rondom het centrum op 2 september, met onder andere een: cultuurmarkt, zijn er diverse foodtrucks en is er dans en straattheater.

Programma

Het Heerengracht Concert is in het Amelius van Oenemapark, tegenover het Posthuis Theater. Er Daar is ’s middags ook het straattheater, net als diverse andere activiteiten. Vanaf 20.00 uur treedt de Stageband Jazz Orchestra op, bestaande uit acht strijkers onder leiding van Hieke Dam en trompettist Kurt Weiss. Er zijn gastoptredens van de 3JS, Alides Hidding en Boris. Vervolgens treedt vanaf 21.15 uur Niek Boes op. Dat is een internationale show met cabaret, humor, vocal comedy, interactie en geluiden. Om 21.40 uur beginnen de 3JS, Boris, Alides Hidding Time Bandits, Lo van Gorp en een mystery guest, onder leiding van De Sietse Huisman Band. Na afloop is er een afterparty in het Posthuis Theater. Dat begint om 23.00 uur. Dat feest is voor genodigden.