Première Opera Nijetrijne trekt veel publiek

NIJETRIJNE - Precies na de laatste regendruppels ging dinsdagmiddag de première van Opera Nijetrijne, 'De Wereld op d'r Kop', geheel in de openlucht van start.

Producent Yvon Scheper ontving ook een delegatie van het gemeentebestuur, waaronder André van de Nadort die op 5 september als nieuwe burgemeester van Weststellingwerf wordt geïnstalleerd. De 200 bezoekers genoten volop van de komische opera 'De Wereld op d'r Kop'. De opera is gebaseerd op 'Il Mondo alla Rovescia', een verhaal over een land waar de vrouwen de macht hebben en de mannen onderdanig zijn. De regie is in handen van Nynke van den Bergh en hoofdrollen zijn weggelegd voor sopranen Wendy Roobol en Nicole Fiselier, tenor Sebastian Brouwer en baritons Pieter Hendriks en Rubèn Plantinga. De artiesten en de musici kregen een staande ovatie.
De opzet van producenten Yvon Scheper en Frits van Servellen is om de opera iets kleinschaliger en intiemer van opzet te maken dan de vorige jaren. De tien voorstellingen zijn bijna uitverkocht. Bezoekers konden ook met een praam van Staatsbosbeheer over de Scheene naar de locatie vervoerd worden of per pontje tegenover de locatie. Er volgen nog negen voorstellingen. Ziewww.operanijetrijne.nl. (Foto: Lenus van der Broek)