Expositie werken van leerlingen kunstenares Jeltje Baas

WOLVEGA -  In de Kijkzaal in de bibliotheek in Wolvega werd donderdagavond de expositie van werken van twee leerlingen van kunstenares Jeltje Baas geopend.

Jeltjje Baas had veel waardering voor de inzet van haar leerlingen en het resultaat mag er dan ook zijn.

 Hennie van Helden-Bergsma (1957) Oosterstreek is sinds 2013 leerling van Jeltje Baas. Nadat zij uit het arbeidsproces raakte besloot zij om opzoek te gaan naar iets nieuws. Op een rommelmarkt in België kocht zij een schilders kistje met tubes olieverf en spulletjes waarvan zij geen idee had wat zij er mee moest. Het kistje kwam onder in een kast en begon na een jaar aandacht te vragen. Jeltje Baas is een plaatsgenoot en zij besloot daar een cursus te gaan volgen. Dat bleek een goede keuze, Jeltje geeft op een prettige manier les en bied je wekelijks een nieuw onderwerp aan waar je mee aan de slag kunt. Enthousiast geworden heeft zij met een medecursist een schildergroepje opgericht in Oosterstreek. Wekelijks komen zij bij elkaar, iedereen is welkom, je krijgt geen les maar inspireert elkaar. Hennie werkt hoofdzakelijk met acryl en een enkele keer met olieverf, zij haalt haar inspiratie uit de dingen uit haar omgeving, wat aangeboden wordt op les of een foto. Impressionisme heeft haar voorkeur.

 Henny Lageweg-Menger (1940) Wolvega. Na diverse andere hobby’s te hebben beoefend is zij in 2010 begonnen met schilderen. Zij had nog niet eerder geschilderd maar werd min of meer in het diepe gegooid toen ze voor haar 70e verjaardag een schildercursus cadeau kreeg. Zij heeft les van Jeltje Baas in Oosterstreek. Henny werkt bij voorkeur met acrylverf op doek en schildert voornamelijk stillevens bloemen en landschappen en is nu ook begonnen met dieren. Door de prettige en enthousiaste manier van lesgeven van Jeltje is schilderen voor haar een fijne hobby geworden.

De expositie is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek Wolvega.

(Foto: Lenus van der Broek)