Vijf inbrekers in Heerenveen gepakt dankzij oplettende bewoner

Heerenveen - De politie van Heerenveen heeft dankzij een oplettende bewoner zondagavond vijf inbrekers opgepakt.

Dat gebeurde bij een woning aan de Montferlandlaan in de Heerenveen. Een buurtgenoot zag een vreemde auto bij het huis staan. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Toen drie personen het huis binnendrongen waarschuwde de man de politie.

Gealarmeerde agenten troffen vervolgens twee inzittenden aan in de auto bij het huis. Op datzelfde moment kwam het trio dat de woning was binnengedrongen, weer naar buiten lopen. Zij probeerden te vluchten maar konden alsnog worden aangehouden.

Een van hen had een breekijzer bij zich. Alle vijf zijn opgepakt. Het gaat om een man uit Amersfoort (32) en vier Colombianen, drie mannen (29,29 en 54) en een vrouw van 34, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Na onderzoek met een politiehond bleek dat de inbrekers bij nog twee woningen aan de Montferlandlaan zijn binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk of daar iets is weggenomen.

Het vijftal had naast een breekijzer nog meer inbrekersgereedschap bij zich. Ook vond de politie een grote hoeveelheid contant geld.

Volgens de politie is het vijftal eerder in Oudeschoot gesignaleerd. Ook vermoedt de politie dat deze zaak mobiel banditisme betreft: groepen rondtrekkende criminelen die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven.