De Ontmoeting: Dé Proefvaart         

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Jeffrey Heilbron, eigenaar van Dé Proefvaart.

Wie ben je? “Mijn naam is Jeffrey Heilbron en ik ben 34 jaar oud. Ik werk bij grand bistro Hét Postkantoor in Heerenveen en sinds 1 juni jl. ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Dé Proefvaart.”

Wat is Dé Proefvaart? “Dé Proefvaart is een Friese praam waarin mensen allerlei activiteiten kunnen ondernemen. Denk hierbij aan een wijnproeverij, barbecue, high-tea, gin-tonic tasting en ondertussen de mooiste dorpen van Friesland vanaf het water bewonderen. Dit alles gaat samen met kapitein en professionele ober aan boord. Het doel van de dag is dat de gasten een heerlijke dag op water hebben waarbij ze nergens aan hoeven te denken en zo op en top kunnen genieten van een dagje uit.”

Hoe kwam je op het idee voor Dé Proefvaart? “Ik kwam op het idee om Dé Proefvaart te beginnen omdat ik jarenlange ervaring heb in de horeca en ik inmiddels begrijp wat mensen graag willen in hun vrije tijd. Iets voor mezelf beginnen is altijd al een droom voor mij geweest en kwam tot het idee door deze twee passies van mij samen te voegen. Het resultaat mag er zijn, Dé Proefvaart! Voordat ik met het plan kwam, heb ik met een aantal vrienden samen gezeten over wat ik kon gaan doen. Zo ontstond het idee van Dé Proefvaart. De boot die we hiervoor gebruiken heb ik gevonden bij jachthaven Heeresloot in Haskerdijken bij de fanatiek eigenaren Erwin van Schalkwijk en Martijn Sier. De heren vonden het gelijk een leuk idee, het enige was dat ze wel de eerste keer mee wilde varen. “Het lijkt ons wel leuk om een proefvaart te maken”, zei Martijn. Zo is de naam Dé Proefvaart ontstaan.”

Kun je voorbeelden noemen van proefvaarten die al zijn geweest? “Inmiddels zijn we een aantal tochten verder en de mensen zijn zeer lovend. Dat is waar je het voor doet. Een vrijgezellenfeest met 15 dames, een personeelsuitje en een zakelijk uitje van Koninklijke Horeca Nederland zijn onder andere al op de boot mee geweest. We zijn die dagen in Heerenveen en Haskerdijken vertrokken en hebben verschillende routes gevaren. Waarbij we onderweg ook verschillende stops hebben gemaakt zoals bijvoorbeeld Het Kameleondorp. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen op www.deproefvaart.nl, de Facebookpagina, of mij bellen: 06-58724917.”