Oude computers en laptops krijgen tweede leven

WOLVEGA -  De 'Stichting Kwaliteit door iedereen' in Wolvega heeft een nieuwe activiteit ontwikkeld. Er is gestart met het project 'Recycling Service Wolvega.

Charly van Keulen (32) is opgevallen dat steeds vaker oude computers en laptops worden weggegooid. "Wij zijn op zoek naar defecte of verouderde laptops en computers die bij mensen in de weg of op zolder staan en daar kunnen wij anderen met een smalle beurs weer blij mee maken", aldus Charly van Keulen. Deze apparaten worden gerepareerd of vervangen. Ook kunnen er van de schijven nog back-ups worden gemaakt. Daarnaast wordt speciaal aandacht geschonken aan een veilige datavernietiging bij het recyclen en worden alle privé gegevens in overleg definitief verwijderd. Belangstellenden kunnen de apparaten ook eerst aanbieden voor een vrijblijvende diagnose.Als het brengen niet mogelijk is kunnen binnen Wolvega de apparaten ook opgehaald worden.
Recycling Service Wolvega is gevestigd in het gebouw van Kinderkei aan de Willem Lodewijkstraat 68 in Wolvega. telefoon: 06-26062153. Deze 'Stichting Kwaliteit voor iedereen' helpt mensen met een licht verstandelijke beperking en autisme aan werk en bezigheden en zorgt er voor dat deze jongvolwassenen een eigen plek krijgen in de samenleving. Leo van der Linden is de coach van deze mensen in Wolvega.