Talkshow De Voorbeschouwing stopt

HEERENVEEN -  De Heerenveense talkshow De Voorbeschouwing stopt na drie seizoenen. Vier keer per seizoen was op zondagmiddag een editie in Grandcafé ’t Gerecht.

Tijdens deze edities zijn veel lokale gasten aangeschoven om te vertellen over sport, cultuur, ondernemen en de politiek in Heerenveen. Soms waren de gasten minder lokaal. Zo waren ook Jeroen Dijsselbloem, Jetta Klijnsma en Aart Staartjes een keer te gast.
De Voorbeschouwing startte als een initiatief van de PvdA en ’n Gouden Plak. Uiteindelijk hebben ook het CDA, D66, FNP, GBH, GroenLinks en de VVD zich aangesloten. Ook Sport Fryslân, Sportstad en Thialf leverden een bijdrage. “Door andere partijen mee te laten denken, kregen wij andere gasten aan tafel” legt host Frank van Hout uit. “Daarnaast is het beter om de handen in een te slaan, in plaats van ieder apart iets te organiseren. Zo bereik je elkaars publiek en creëer je interesse in elkaar.”
“Uiteindelijk hebben wij de smaakmakers uit Heerenveen en omstreken wel aan tafel gehad. Dat was ons doel,” vertelt hij verder. “Wij willen iedereen die meegewerkt heeft aan het initiatief hartelijk danken. Het was een leuke uitdaging om steeds weer een interessante gasten aan tafel en een volle zaal te krijgen.”
Van de talkshow zijn filmpjes gemaakt. Deze blijven te zien op de Facebookpagina van De Voorbeschouwing. De organisatoren sluiten niet uit nog eens een speciale editie te organiseren. Maar vooralsnog valt het doek.