Generale repetitie Opera Spanga

SPANGA -    Opera Spanga brengt van 22 juli t/m 5 augustus Giuseppe Verdi’s klassieker en meest gespeelde opera aller tijden La Traviata (1853) voor het voetlicht. Op maandagavond vond de generale met piano plaats.

De voorstellingen vinden plaats in een half open tent. Al achtentwintig jaar maakt Opera Spanga eigenzinnige operaproducties. Deze La Traviata speelt zich af in de tijd van de verandering in de prostitutie; op de scheidslijn van chique clubs en lugubere afwerkplekken. Een protest tegen de almaar voortwoekerende vrouwenhandel, een aanklacht tegen het gebrek aan beschaving en tegen barbarij. De voorstelling is de tweede van Opera Spanga’s LeeuwardenFryslân2018 drieluik, i.s.m. Filharmonie Noord: Macbeth (2016), La Traviata (2017) en Aida (2018).

Cast

Op de baritone Marcel van Dieren (Germont, de vader van Alfredo) na, bestaat de cast uit jonge talenten. Van Dieren zong bij Opera Spanga o.a. in Falstaff revisto, Stuyvesant Zero, de operafilms Donna Giovanna en Gianni Schicchien afgelopen zomer speelde hij de titelrol in Macbeth. Violetta wordt gezongen door de Turks Nederlandse Aylin Sezer. Alfredo, haar geliefde, wordt gezongen door de Colombiaan Juan Carlos Echeverry. Hij zong bij Opera Spanga o.a. Don Ottavio in de operafilm Donna Giovanna en Macduff in Macbeth. Merlijn Runia is Flora, Sam Eggenhuizen Barone Douphol, Alexander de Jong Dottor Grenvil. Tjalling Wijnstra dirigeert zijn orkest Filharmonie Noord.

Crew

Artistiek leider Corina van Eijk tekent voor de regie. Zij zorgt voor de typische Opera Spanga signatuur, die trouw aan dit keer Verdi, de rafelige randen maar ook de kwetsbaarheid van de mens toont. Première: 22 juli 2017; Voorstellingen: 25, 27, 29, 31 juli en 2, 4, 5 augustus; Aanvang: 20.30 uur; Locatie: Spangahoekweg 47 in Spanga. Meer informatie: info@operaspanga.nl Kaartverkoop:www.operaspanga.nl/kaartverkoop (Foto: Dinand van der Wal)