Nieuwe tour brengt Roon Staal ook naar Terband

HEERENVEEN -  Zanger en componist Roon Staal tourt in oktober met een nieuw programma langs 15 locaties door Nederland. Tijdens deze tour wordt een album met nieuwe originele composities en covers gepresenteerd.

Eén van deze concerten vindt plaats in de Terbantstertsjerke te Terband op zondag 15 oktober a.s. Aanvangstijd is 15.00 uur.
Songs die op het repertoire staan zijn 'Kathy's Song', 'Pie Jesu', 'Vincent' maar ook bekendere werken zoals 'Als Je Mij Zoekt' en de evergreen 'Help Me Through The Night'. Daarnaast worden meer nieuwe werken die deze zomer worden opgenomen in Nederland op het album geplaatst en tijdens de tour vanachter de piano uitgevoerd. Nieuw zijn ook enkele nummers van de hand van zijn zus Nienke Staal.
Roon Staal zingt en begeleidt zichzelf vanachter de piano en heeft een aangename stem en authentieke performance. Hij woont en werkt zowel in Nederland als in het verre oosten van Rusland. Een deel van het jaar verblijft hij in Vladivostok, waar hij ook geregeld concerten geeft. Zo bereidt hij daar een nieuw concert voor in het philharmonisch concertgebouw van Vladivostok.
In eerdere jaren heeft Staal een rijk musicalverleden opgebouwd (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat) en inmiddels heeft hij zes albums en een dvd op zijn naam staan. Onlangs presenteerde de zanger zijn nieuwe verzamelalbum 'Meditations Of A Singer-Songwriter'. Hieronymus - zoals zijn naam voluit luidt - geniet overigens de waardering van de legendarische Art Garfunkel, voor wie hij in Helsinki eens een opening-act verzorgde en met wie hij tot op de dag van vandaag een vriendschap onderhoudt.
De gehele tourlijst is te vinden op www.roonstaal.com/concerten. Hier vindt u alle informatie over de locaties en data. Kaarten zijn daar online te reserveren, of via tel. 06-30025992.