Wandelexcursie Midzomernacht door het EasterSkar

Joure - Een avondwandeling op de langste dag van het jaar. Dat kan met een gids van It Fryske Gea op woensdag 21 juni van 20.30 tot 22.30 uur door het Easterskar.

Laat je verrassen door een vogelconcert in dit waterrijke natuurgebied. We wandelen langs moerasbos, open water, riet- en ruigtevelden en grasland. Door de variatie in natuur komen hier veel vogelsoorten voor. Mee op deze avondexcursie? Geef je dan uiterlijk een dag van tevoren op via www.itfryskegea.nl of tel. 0512 – 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t\m 12 jaar €2,-). Vergeet laarzen en een verrekijker niet!

Tijdens deze wandelexcursie staat de zomerzonnewende centraal. Neem de avond maximaal mee in de natuur op de langste dag van het jaar. Elk natuurtype in het Easterskar heeft zijn eigen kenmerken zoals verschillende dieren- en plantensoorten. De laatste jaren laat de imposante zeearend zich ook regelmatig zien. Wilt u de vogelzang van het voorjaar ervaren en meer weten over de flora en fauna in dit waterrijke gebied? Ga dan mee op pad met It Fryske Gea!

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Fryslân. De vereniging beheert momenteel meer dan zestig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van ruim 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie. In haar werk wordt de vereniging gesteund door circa 35.000 leden. Bezoek voor meer informatie de website www.itfryskegea.nl