TSH springers presenteren goed op Nederlands Kampioenschap

HEERENVEEN -  Afgelopen weekend vond in Ahoy Rotterdam het Nederlands Kampioenschap trampolinespringen plaats. Van Trampoline School Heerenveen deden er dertien springers mee.

Op zaterdag was de wedstrijddag één, waar als eerste Femke van der Sluis, Makenzie Meuleman en Giorgi Baindurashvili in actie kwamen. Makenzie en Femke sprongen zich in de jongste categorie allebei naar de finale, waar ze respectievelijk een mooie 6e en 8e plaats behaalden.
Giorgi eindigde in zijn categorie helaas net buiten de finale op een 9e plek. In de landelijk hoogste klasse sprongen Daan Bergsa, Bram Marskamp en Jennifer Kouwenhoven zich bij de junioren ook naar de finale. Jennifer werd na een goede finale oefening heel knap Nederlands Kampioen. Na een spannende finale bij de jongens eindigde Daan op een mooie tweede plek en werd Bram 5e.
Zondagochtend stond in het teken van synchroonspringen. Meghan Keevy & Aniek Doorten behaalden in hun klasse een 5e plaats. Tristan Boersma & Raymond Bandell eindigden helaas net buiten de finale. Jennifer Kouwenhoven behaalde samen met haar parter Dani Mooibroek (Sparta Ermelo) een finale plaats.
Daan Bergsma en Bram Marskamp gingen met brons naar huis. Bij de senioren sprongen Claudia de Graaf en Floor Meijering (KDO Apeldoorn) na een minder goede voorronde, een persoonlijk puntenrecord in de finale. Met deze score werden zij, voor het tweede jaar op rij, Nederlands Kampioen. In de middag werd er weer individueel gesprongen. Tristan Boersma miste op zijn eerste NK net de finale, evenals Aniek Doorten.
Meghan Keevy, Fabienne Vogel en Melia Pavlopoulus wisten wel de finale te bereiken, maar eindigden alle drie helaas net buiten het podium. Bij de senioren sprong Claudia de Graaf zich ook naar de finale, waar ze uiteindelijk als 5e eindigde. Al met al zijn er goede resultaten behaald en hebben vooral de jongste springers veel ervaring opgedaan.