Hester Hooisma en Lars Huiting winnaars The Voice of Heerenveen

HEERENVEEN - Zaterdag was de finale van de talentenjacht The Voice of Heerenveen. Nieuw dit jaar was een prijs voor de beste Voice Kid. Deze ging naar Hester Hooisma (12 jaar). The Voice of Heerenveen is geworden: Lars Huiting (22 jaar).

Maar liefst 11 finalisten zongen zeer diverse nummers en werden daarbij vakkundig begeleid door Jelmer van der Sluis (toetsen), Robert-Jan Zigterman (slagwerk), Eelco Engelsma (gitaar) en Sebastiaan Visser (basgitaar). De jury, onder leiding van Kim Stolker, had een moeilijke taak. Daarom was er dit jaar voor gekozen om het voltallige publiek mee te laten stemmen. En dat deed men met verve: een goedgevulde zaal met supporters was druk aan het overleggen en scheuren: want om te voorkomen dat je alleen op je zusje of buurjongen zou stemmen moest je op 2 kandidaten stemmen.
Winnares Hester Hooisma vertolkte vol emotie I would stay van Krezip en Lars Huiting begeleidde zichzelf op de gitaar en zong Running van James Bay. De winnaars mogen zich nu een jaar lang Dé Stem van Heerenveen noemen. Naast deze mooie titel kregen ze een beker én meerdere prijzen! De grootste verrassing is een optreden in het Omrop Fryslân programma Noardewyn van Willem de Vries. Daarnaast zullen ze bij Popstad, Uitfestival en op nog vele andere momenten dit jaar te zien én horen zijn in Heerenveen en omgeving. Na afloop zijn beide winnaars vooral sprakeloos, ‘dit had ik niet verwacht!’. Deze wedstrijd is uitgeschreven door Ateliers Majeur, De Muziekbende, zangschool Vocaliezz, Muziekcentrum de Speeldoos en de Zangzolder. Deze goede samenwerking zocht voor het vierde jaar op rij zangtalent. Volgend jaar, beloven ze, gaan ze het nog grootster aanpakken bij het jubileum. ‘Er blijkt zoveel talent in de regio’ zegt Jasper Dijkstra, ‘daar moeten we meer mee doen! Volg ons op social media!’