Achter de schermen van de lokale politiek

WOLVEGA - De cursus Politiek Actief bood inwoners van De Fryske Marren, Heerenveen, Opsterland, Smallingerland en Weststellingwerf de afgelopen tijd gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee wilden de betrokken gemeenten inwoners kennis laten maken met de lokale democratie en zo wellicht enthousiast maken om politiek actief te worden. Er hadden zich 60 deelnemers aangemeld, waaronder 12 uit Weststellingwerf.
De cursus bestond uit vijf bijeenkomsten, waarvan de laatste met het thema debatteren op donderdagavond in het gemeentehuis in Wolvega werd gehouden. Naast het opdoen van theoretische kennis, was er aandacht voor vaardigheden zoals debatteren en kregen de deelnemers een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie werd afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten gaven presentaties en uiteraard ontmoetten de deelnemers enkele lokale politici om ervaringen uit de praktijk te horen. Als afsluiting bezoeken de deelnemers nog een raadsvergadering. De cursus wordt verzorgd door ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat.
(Foto: Lenus van der Broek)