Top tribute acts The Doors en Johnny Cash bij Reünieconcert Heerenveen

HEERENVEEN -  Deze week maakt de organisatie weer 2 namen bekend van de 4 bands die dit jaar op zullen treden tijdens het Reünieconcert Heerenveen op 27 oktober.

Eerder maakte deze krant bekend dat de Duitse band 'Century's Crime' die het werk van Supertramp zeer authentiek speelt, zal optreden. Johnny Cash tribute
Een slordige 60 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten de Def Americans, de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse country held verbluffend goed te raken. Het gezelschap weet op overweldigende en respectvolle wijze de herinnering aan en de sound van Johnny Cash levend te houden.
Def Americans weet de swing, sfeer en rebellie van de optredens van de legendarische outlaw verbluffend goed te benaderen. Bij deze optredens wordt luidkeels meegezongen met de Cash tribute en als je als toeschouwer de ogen sluit, is het even net of Cash zelf op het podium staat. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door Def Americans. Moeiteloos schakelt Def Americans tussen Cash’ rockabillykrakers op het Sun-label, de rebellie van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings.
Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show: Met Kim ‘Carter’ Wolterink in de rol van June beleven de concerten van Def Americans hun hoogtepunt met de beste June & Johnny songs.
The Doors in Concert
The Doors waren berucht vanwege hun energieke en onvoorspelbare live shows, vooral door de charismatische Jim Morrison. De zanger van The Doors in Concert heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen. Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG.
Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fender versterkers en originele microfoons. The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band eind jaren ’60 met nummers als 'Light My Fire’, 'Love Her Madly’, 'L.A. Woman’, 'Touch Me' en 'Riders On The Storm’.
Op vrijdag 27 oktober 2017 vindt de vijfde Heerenveense editie plaats van dit populaire muziek evenement. De locatie is Fun Plaza in het Abe Lenstra stadion. Ten opzichte van vorig jaar zijn er diverse aanpassingen i.v.m. de grote belangstelling, o.a. bij het podium en de routing door de zaal. Verder komt er een limiet op het aantal kaarten. Dus op=op! Op de website www.reunieconcert.nl en Facebook zijn alle ontwikkelingen te volgen.