Start werkzaamheden aan Fok en Schans

Heerenveen - HEERENVEEN - Woensdagmorgen was de officiële start van de werkzaamheden aan de Schans en Fok. Onder toeziend oog van een aantal buurtbewoners “hapte” wethouder Broekhuizen met een kraan een stuk asfalt uit de weg.

In de komende maanden wordt het gebied gerestyled. Ook worden er een aantal kunstwerken geplaatst. De ontwerper van de kunstwerken gaf woensdagmorgen uitleg aan de buurtbewoners. Het gehele project moet voor het eind van het jaar klaar zijn. Nu wordt er gestart op de Fok en na de bouwvakvakantie is de Schans aan de beurt. De Schans zal dan weer een van de mooie toegangswegen naar Heerenveen zijn. Eerder bericht: Bewoners en gemeente hebben samen een definitief ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de Heerenveense straten Fok en Schans. Wethouder Hans Broekhuizen: “We zijn blij dat we door goed overleg met de werkgroep en de buurtbewoners een goed en mooi plan hebben gemaakt. Gaandeweg het proces zijn er aanpassingen gemaakt, waarbij rekening gehouden is met individuele wensen. Maar ook met de veiligheid en de stedenbouwkundige en technische mogelijkheden.”

Meer parkeerplaatsen

Eerder gaven inwoners aan dat ze niet tevreden waren met het ontwerp voor de Schans; zo kwam het aantal parkeerplekken niet overeen met hun behoefte. Het definitieve ontwerp biedt uiteindelijk plaats aan 47 auto’s, zeven meer dan in het eerste conceptontwerp. Aan bijna alle wensen is zo gehoor gegeven, door te schuiven met groenvakken en de maatvoering van de parkeervakken hier en daar aan te passen.

Samenwerking bij het ontwerp

In de afgelopen maanden zijn er diverse contactmomenten met de bewoners geweest. Ook heeft de werkgroep een actieve rol in het geheel gespeeld. Er is veel gedaan om aan alle opmerkingen, vragen, knelpunten en wensen tegemoet te komen. Zonder afbreuk te doen aan uitgangspunten als noodzaak om op te knappen en te verbeteren. En niet te vergeten de verkeersveiligheid, onder andere voor de vele fietsers die gebruik maken van deze straten.
©Foto Flitsnieuws.nl