Filmpje: Op reis naar de Himalaya met Froukje Nijholt

HEERENVEEN - Op woensdag 7 juni is Froukje Nijholt te gast in het Seniorcafé van de bibliotheek in Heerenveen. ‘Op reis naar de Himalaya’ is de titel van haar lezing.

De aanvangstijd is 10.15 uur en de toegangsprijs bedraagt €1, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom in dit laatste Seniorcafé voor de zomervakantie met een spreker.

Nepal

Froukje Nijholt zal over haar vele tochten naar Nepal vertellen. Zij neemt haar gehoor mee op reis naar de Himalaya en vertelt over de leefomstandigheden van de bergbewoners daar. Ook laat ze beelden zien van de verwoestende aardbevingen die Nepal in 2015 troffen. Nepal is een land waar boeddhisme en hindoeïsme elkaar ontmoeten. Het is tevens het ultieme paradijs voor liefhebbers van bergwandelen en bergbeklimmen. Nijholt is journaliste en secretaris van de Stichting Studenten- en Musaharproject Nepal (SMPN). Zij combineert haar trektochten door Nepal met projecten voor deze stichting.

Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen. Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd. De toegangsprijs is €1,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. Bekijk hier het filmpje over Froukje Nijholt: https://youtu.be/0xiC6L8B33A