De Ontmoeting: Gretha de Vries

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Gretha de Vries, organisator van de NachtSwalkerstocht.

Wie ben je? “Mijn naam is Gretha de Vries, ik ben 61 jaar en ik woon in Oudehorne. Ik geef diverse wandelsporttrainingen, voor elk wat wils. Naast de wandelsporttrainingen organiseer ik ook een aantal wandelevenementen, zoals de Friese Waterlinietocht en de NachtSwalkerstocht. Mijn werkzaamheden bij de NachtSwalkerstocht zijn alles omvattend en heel divers, van routes uitzoeken tot persberichten versturen, het aankleden van de tocht verzorgen: diverse activiteiten denk aan muzikanten, theater, de catering onderweg en nog zoveel meer. Maar ook social media, planning maken voor de vrijwilligers op deze avond en nog zoveel meer. Op de avond zelf doe ik de algehele coördinatie. Ik ben betrokken vanaf het begin 2012. Dit jaar dus een lustrumeditie, die dan ook extra feestelijk gevierd gaat worden.”

De NachtSwalkerstocht staat 9 juni op de planning, wat is dat voor wandeling? “De NachtSwalkerstocht is een avond/nachttocht. Er wordt gestart in de vroege avond zodat men nog volop kan genieten van de prachtige natuur rond Oudehorne, Oldeberkoop en omgeving. Als dan de zon ondergaat en de nacht valt, wordt de tocht verder omlijst met muziek, licht, vuur en theater. Deze prachtige tocht is door iedereen te beleven. De langste route gaat via Jubbega, Nijeberkoop, Oldeberkoop en terug naar Nieuwehorne. De 14 kilometer route gaat via Oudehorne naar Oldeberkoop en weer terug. Hierbij komen wandelaars op beide afstanden verharde en onverharde paden tegen. Je kunt kiezen uit een route van 14 kilometer en een route van 33 kilometer. De start van de 33 km is om 17.00 uur en de start van de 14 kilometer om 21.00 uur. Tot op heden hebben we bijna 400 aanmeldingen, men kan nog inschrijven tot 7 juni. Laat je zintuigen prikkelen tijdens deze unieke wandeltocht en beleef opnieuw dit avontuur!”

Hoe is het idee voor deze wandeling destijds ontstaan? “Het idee is destijds ontstaan met een vraag van een wandelaar: Waarom organiseer je geen Kennedymars? Dat was een beetje te veel van het goede (80 kilometer) en zo is de NachtSwalkerstocht Fryslân geboren.”

Wat maakt de NachtSwalkerstocht volgens jou bijzonder? “De combinatie van een sportieve uitdaging en een niet al te groot wandelevenement. En heel belangrijk: alle aandacht voor de wandelaar. Dat is wat de De NachtSwalkerstocht zo uniek maakt. Men zegt: De bijzondere sfeer tijdens deze tocht zit hem in het samenzijn en is supergezellig.”

Wat zou je verder nog kwijt willen over de NachtSwalkerstocht? “Wat ik nog kwijt wil is: Benieuwd? Geef je dan nog snel op via www.inschrijven.nl.”