De Ontmoeting: organisatoren Pompeblêdfair

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Gepke Kamstra, Helga Lycklama à Nijeholt, Anna Holtrop en Nynke van der Meulen.

Wie zijn jullie? “Wij zijn Gepke Kamstra, Helga Lycklama à Nijeholt, Anna Holtrop en Nynke van der Meulen. Vier enthousiaste vrouwen die hun enthousiasme over willen brengen op andere mensen. Wij kennen elkaar als buurvrouwen, vriendinnen, dorpsgenoten en natuurlijk van de Albertine Agnesschool, onze dorpsschool in Oranjewoud.”

20 mei organiseren jullie de Pompeblêdfair, wat is daar te doen? “De Pompeblêdfair is een kleinschalige fair met een grote diversiteit aan standhouders. Plezier, gezelligheid en mooie producten staan hoog in het vaandel. De Pompeblêdfair wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd en wordt steeds groter.  De standhouders verkopen producten als woonaccessoires, wijn, delicatessenbroden, chocolade, bloemen, sieraden, kleding, kaas, cadeautjes en handgemaakte producten. Naast deze producten zijn er ook standhouders die advies kunnen geven op het gebied van hypotheken, verzekeringen, reizen en beauty. Voor kinderen hebben we een leuke clown, die gezellig met de kinderen danst en ballonnen knoopt. Deze keer hebben we voor het eerst live muziek, omdat we een samenwerking aangegaan zijn met Popstad. De Pompeblêdfair vindt plaats bij restaurant De Koningshof, Prinsenweg 1 te Heerenveen. De openingstijden zijn van 10.30 uur tot 17.00 uur, maar het terras is natuurlijk nog langer open!”

Hoe is het idee voor een Pompeblêdfair ontstaan? “Het idee van de Pompeblêdfair is ontstaan uit onze eigen creativiteit en we kenden veel mensen die ook creatief bezig waren. We liepen al langer met het idee rond om iets in Oranjewoud te organiseren voor mensen die met passie hun hobby uitoefenen en daarmee hen een podium voor hun producten te bieden. Eind 2009 zijn we begonnen met het uitwerken van onze ideeën. De Koningshof was voor ons een mooie locatie. De heer Koning wou ons helpen deze ideeën te realiseren.”

Voor wie is de Pompeblêdfair leuk? “Wij richten ons niet op een bepaalde doelgroep. Er is voor iedereen wat te vinden. We streven naar een zo veelzijdig mogelijke fair met voor elk wat wils, voor jong en oud. De entree is gratis. We willen de Pompeblêdfair toegankelijk houden voor iedereen. Waar vind je dat tegenwoordig nog! We hebben een aantal fantastische sponsoren gevonden die de Pompeblêdfair een warm hart toedragen.”

Waarom organiseren jullie de Pompeblêdfair? “Wij organiseren de Pompeblêdfair met groot plezier, wetende dat er zoveel mensen blij van de fair worden. Als je ziet hoe men elkaar ontmoet, met elkaar praat, een kop koffie of biertje en/of wijn drinkt met elkaar, dan is ons doel bereikt!”