Sloop woningen Van Dekemalaan

HEERENVEEN - Met de gemeente Heerenveen werkt Accolade samen aan een omvangrijke wijkvernieuwing in Heerenveen Centrum-West.

In deze wijk zijn 97 woningen uit 1921 en 1948. Inmiddels zijn er 34 woningen gerenoveerd. De overige 63 woningen worden gesloopt. Hier komen nieuwbouwwoningen voor terug.
Woningen aan de Van Dekemalaan 6 – 20, Sieger van der Laanstraat 2-38 en 74-96,Kempenaerssingel 1 – 47 worden gesloopt en hier komen nieuwe woningen voor terug. Op dit moment ligt er nog geen nieuwbouwplan klaar voor de bovengenoemde adressen. Accolade is van plan betaalbare woningen te bouwen. Dit zijn sociale huurwoningen, die onder de huurtoeslaggrens vallen. Het zullen voornamelijk kleine gezinswoningen worden met twee slaapkamers. De sloop is inmiddels begonnen. Het werk start bij de woningen aan de Van Dekemalaan. Daarna gaan de werkzaamheden door met de woningen aan de Sieger van der Laanstraat verder. Als laatste worden de woningen aan de Kempenaerssingel aan. Voor de vakantieperiode zal alles klaar zijn met de sloop. ©Foto Flitsnieuws.nl