Ruim 500 scholieren doen verkeersexamen in Heerenveen

Heerenveen - HEERENVEEN - Het praktisch verkeersexamen voor de leerlingen groep 7 of 8 van de basisscholen in Heerenveen is deze week van start gegaan. Per dag nemen ongeveer zes scholen deel  aan het verkeersexamen.

Vooraf aan het examen worden de scholen ingelicht waarop er bij de fietskeuring wordt gelet. De banden, verlichting, de remmen en noem maar op.

Tot en met donderdag 11 mei zijn de verkeersexamens in Heerenveen en vrijdag 12 mei in Akkrum. In totaal doen 510 leerlingen mee van 23 scholen. De organisatie is in handen van VVN in samenwerking met de gemeente Heerenveen en de Politie. De start en finish is ook dit jaar weer bij het voetbalstadion van SC Heerenveen. Voor de leerlingen gelden natuurlijk de al aanwezige verkeersborden, maar daarnaast zijn er op allerlei punten in de route extra verkeersborden bijgeplaatst. Deze staan op standers en zijn voorzien van een onderbord met het opschrift “verkeersexamen”. Het blijft toch wel een spannend gebeuren. Toch is niet iedereen geslaagd. Vrijdagmiddag is er een herkansing. Verder zijn er op de route gele pijlen op het wegdek aangebracht, zodat het voor de leerlingen duidelijk is dat ze nog op de juiste route fietsen. ©Foto Flitsnieuws.nl