De Ontmoeting: Rianna Boschma

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Rianna Boschma, eigenaar van Beach Heerenveen.

Wie ben je? “Ik ben Rianna Boschma en ik ben 33 jaar. Op dit moment heb ik onbetaald verlof van Sportstad Heerenveen waar ik jarenlang evenementencoördinator ben geweest. Daarnaast ben ik parttime examinator voor CIOS Heerenveen/Leeuwarden en ben ik betrokken bij de organisatie van verschillende (beach) evenementen. Sinds april 2017 ben ik de eigenaar van Beach Heerenveen en daar geef ik zelf de beachvolleybaltrainingen.”

Kun je wat meer vertellen over Beach Heerenveen? “Beach Heerenveen is een plek waar men kan komen beachvolleyballen voor zowel trainen als lekker vrij spelen. Op maandag-, dinsdag- en woensdagavonden zijn er van mei t/m augustus groepen waarbij men zich kan aanmelden. Beach Heerenveen is er voor mensen die graag in de zomermaanden buiten zijn en daarbij gezellig willen sporten. Beach Heerenveen bestaat sinds april 2017. Het is dit jaar opgericht en heeft daarmee de beachafdeling van Hevoc overgenomen. We trainen op de beachvelden van Sportstad Heerenveen aan de Abe Lenstraboulevard.”

Van 8 t/m 11 mei is de openingsweek van Beach Heerenveen, hoe ziet die eruit? “Voor de basisscholen worden er clinics georganiseerd waar ze zich voor kunnen aanmelden. Deze vinden elke ochtend plaats tussen 9 en 12 uur waarbij elk uur een andere groep komt. Daarnaast zijn er op de maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag instuiven gepland van 15.00 – 16.30 waarbij iedereen kan komen kennismaken. Op maandagavond kunnen kinderen tussen de 12 en 16 jaar een kennismakingsles volgen tussen 18:00 – 19.30, op woensdagavond kinderen tussen de 8 en 11 jaar en maandag- en dinsdagavond kunnen volwassenen tussen 19.30 en 21.00 gratis komen vrij spelen. Tot slot is er op woensdagavond een kennismakingsles voor volwassenen van 19:30 – 21:00. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina: www.facebook.com/BeachHveen. De openingsweek is naast de opening van Beach Heerenveen ook de opening van het Beachvolleybalseizoen, welke tot en met augustus loopt.”

Waarom zouden mensen mee moeten doen aan de openingsweek? “Beachvolleybal is een sport die iedereen snel kan doen, het is heel laagdrempelig. Je valt niet hard op de grond bijvoorbeeld. Daarnaast is er altijd een hele gezellige sfeer op het beachveld. Ook het feit dat je lekker buiten aan het sporten bent, gezellig met andere mensen vind ik een ontzettende plus. Mensen kunnen zich aanmelden voor de activiteiten door een mail te sturen naar: info@beachheerenveen.nl. Daarnaast is ook iedereen welkom om gewoon langs te komen om te kijken of kennis te maken.”

Wat zou je verder nog kwijt willen over Beach Heerenveen? “Beach Heerenveen is voor iedereen, jong, oud, ervaren of helemaal onervaren. En naast deze openingsweek en de standaard trainingen worden er ook spontane acties gedaan. Vooral als het mooi weer gaat worden kan er ineens besloten worden om te gaan beachvolleyballen ook al is het niet een vast moment. Houd daarvoor de Facebookpagina in de gaten!”