Eerste Game Markt Noord-Nederland dit weekend in Heerenveen

HEERENVEEN - Zondag 23 april zal de tennishal van Sportstad Heerenveen worden omgetoverd tot een walhalla voor liefhebbers van videogames en alles wat daarmee te maken heeft.

Met een immer groeiend aantal fanatieke verzamelaars van oude systemen zoals bijvoorbeeld Nintendo NES en Sega Mega Drive en een jonge generatie die veel tijd spendeert aan gamen op hun Xbox en PlayStation acht organisator Games en Goodies uit Easterlittens de tijd rijp voor een eerste echte game markt in het noorden van het land.

 Verdeeld over honderden meters aan kramen kun je bij tientallen verschillende verkopers, variërend van verzamelaars met dubbele items tot een greep uit het aanbod van fysieke game stores en van huisgemaakte game-gerelateerde merchandise tot retro-gespecialiseerde webwinkels, alles vinden wat met alle soorten games en consoles van de laatste 40 jaar te maken heeft.

Zowel bijzonder waardevolle collectors items voor de bekende Nintendo, Sega, Atari en andere systemen uit de jaren ’80 en ’90, bakken vol ‘euroknallers’ voor de vorige generatie consoles zoals Xbox 360, Nintendo DS, Wii en PlayStation 3 alsook moderne titels voor de hedendaagse PlayStation 4, Nintendo 3DS en Xbox One zullen zondag op de markt te vinden zijn.

“Vergelijkbare markten zijn in andere delen van het land al meermaals succesvol gebleken. Waar de focus elders veelal ligt op puur het retro-gedeelte voor de meest fanatieke verzamelaars proberen wij ons met de Game Markt Noord-Nederland ook te richten op de casual gamer die juist op zoek is naar koopjes voor z’n PlayStation of de ouders die vinden dat de kinderen wel weer een vers DS of Wii spelletje verdienen. Deze zijn op zo’n markt vaak voordeliger te vinden dan in de winkel en de verkopers hebben kennis van zaken waardoor ze advies op maat kunnen geven. Daarnaast is het voor de generatie dertigers en veertigers veelal stiekem een nostalgisch feestje om de consoles uit hun jeugd weer eens in actie te zien. Dat alleen al is voor veel mensen een reden om gewoon even een kijkje te nemen”, aldus Wytze van der Veen van organisator Games en Goodies.

De deuren van Sportstad Heerenveen aan de Abe Lenstra Boulevard 23Q zullen zondag 23 april om 10:00 open gaan en de markt duurt tot 15:30. De entree bedraagt €3,- per persoon en kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang. Parkeren voor de deur is kosteloos en in de zaal zijn een hapje en een drankje verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op www.gamemarktnoordnederland.nl of op de Facebook pagina, www.Facebook.com/GameMarktNoordNederland , waar ook vrijkaarten te winnen zijn.