Trainen voor Pieter Stuyvesant Kuiertocht

WOLVEGA - Dinsdagavond startte buurtsportcoach Inge van Rundervoort van Buurtsportwerk Weststellingwerf met een trainingsprogramma om inwoners van Weststellingwerf voor te bereiden op de gezinstocht tijdens de Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PST).

Buurtsportwerk Weststellingwerf ondersteunt met dit initiatief Stellingwervers om individueel of met het hele gezin de PSK te wandelen en zich goed voor te bereiden.
Pieter Stuyvesant Kuiertocht: een prachtig evenement Op zaterdag 3 juni is de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. De tocht staat bekend als een gezelligheidstocht, met volop muziek en vermaak onderweg. De wandeling van 2017 gaat door de Westhoek van de gemeente Weststellingwerf met de prachtige natuurgebieden Rottige Meente en Brandemeer. De start is in Munnekeburen. Gezinstocht De tien kilometer is de kortste afstand en die is geschikt voor iedereen, van jong tot oud en zelfs met het hele gezin. Het geeft ook niet-wandelaars de mogelijkheid om de sfeer te proeven van deze unieke kuiertocht. De PSK wandeltraining is een programma van zeven weken met vier gezamenlijke trainingen, wandeltips en oefeningen. In een wandelgroep wordt geleidelijk de wandelconditie opgevoerd. De volgende trainingen zijn op de dinsdagen 2, 16 en 30 mei van 18.30-19.30 uur. Startlocatie is voetbalclub FC Wolvega. (Foto: Lenus van der Broek)