Erben Wennemars opent nieuwe rundveekliniek in Wolvega

WOLVEGA -  Schaatser Erben Wennemars opende dit weelend in bijzijn van  genodigden de nieuwe rundveekliniek aan de Grindweg in Wolvega.

Zoals altijd had hij weer een boeiend verhaal over de prestaties die hij leverde. "Ik wilde altijd winnen en paste dat ook toe op de veehouders die willen winnen voor uitstekende en gezonde koeien", aldus Erben Wennemars. Omdat hij ook een boerenzoon is weet hij wat er zoals komt te kijken op een veebedrijf. Na zijn verhaal kreeg hij een shirt met het logo en de kleuren van de Dierenkliniek Wolvega en beloofde dat wanneer er een Elstedetocht komt dat hij die zal dragen.
Hierna werden de eigenaren van de drie oudste koeien in de praktijk van de dierenkliniek in het zonnetje gezet. Dat waren Maatschap Formsma-Steenbeek, koe Rietje 105 van 17-10-2000, Familie Hornstra, koe Heintje 376 van 23-9-2000 en de oudste koe, Grada 436, is van Maatschap Scheltinga, geboren op 24 september 1999. Zij onthulden ook een fotowand met daarop alle veehouders uit de praktijk. Vervolgens konden de aanwezigen een bedrijfspresentatie bijwonen van Alice Booij van Lucky Holsteins uit Noordwolde en van dierenarts Feiko Bosma over embryo transplantatie en werd een rondleiding gegeven. Behalve medicijnen en voeradditieven, verkoopt de Dierenkliniek in de Agroshop ook ijs en kaas. Dit gebeurt in samenwerking met melkveehouderij Lucky Holsteins in Noordwolde, ijsboerderij De Saks in Steggerda en kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop. Dit is uniek in Nederland. Verder is er een vergaderruimte, kantoor, embryo transplantatie ruimte en magazijn. (Foto: Lenus van der Broek)