OSG met Quick Stick meisjes kampioen Olympic Moves

HEERENVEEN -  Zowel de hockey meisjes van klas 1-2 als van klas 3-4 van OSG Sevenwolden uit Heerenveen gaan naar het Nederlands kampioenschap Olympic Moves Hockey in Amsterdam.

Afgelopen donderdag  waren in heel Nederland de voorrondes voor de Olympic Moves.
Wat is Olympic Moves
Om middelbare scholieren meer samen te laten sporten zijn de partners, KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis, in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart. Olympic Moves is uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar op school, regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen. Via selectieprocedures op school en meer dan 75 regionale finales komen leerlingen van ruim 300 scholen, dit is bijna de helft van alle middelbare scholen, in beweging met Olympic Moves.
OSG Sevenwolden en HHC Quick Stick
Middelbare school OSG Sevenwolden deed met twee meisjes hockeyteams mee, bestaande uit hoofdzakelijk meisjes van hockeyclub Quick Stick uit Heerenveen. Zowel de meisjes uit klas 1-2, onder leiding van Senna Horsten, als de meisjes uit klas 3-4, onder leiding van Marc Horsten, hebben bij de regionale voorronde in Assen alle wedstrijden gewonnen en zijn daarmee kampioen van Noord-Oost Nederland geworden. Beide teams strijden op 9 juni mee om het Nederlands kampioenschap Olympic Moves hockey in Amsterdam.