De Ontmoeting: Henri van der Wal

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Henri van der Wal, penningmeester bij Hengelsportvereniging HSV Heerenveen.

Wie ben je? “Ik ben Henri van der Wal en ik ben 43 jaar oud. Ik ben werkzaam als woningstoffeerder, daarnaast ben ik al zo’n 15 jaar betrokken bij Hengelsportvereniging HSV Heerenveen als penningmeester/ledenadministratie/visstandbeheer. Ik begon ooit als jeugdbegeleider.”

Hoe zou je HSV Heerenveen omschrijven? “HSV Heerenveen is een hengelsportvereniging en heeft als doel het bevorderen van de hengelsport als sportieve recreatie, het beschermen en verbeteren van de visstand en in het algemeen het behartigen van de belangen van de sportvissers. Onze ambitie voor de komende tijd is o.a. , met een relatief jong en actief bestuur, het vissen voor de jeugd in de woonwijken aantrekkelijker te maken. De hoofdtaak van de vereniging is het uitgeven van VISpassen (vergunningen) om te mogen vissen. Daarnaast organiseren we wedstrijden (witviscompetitie, grote open witviswedstrijden, KARPER24uurs), jeugdvisdagen, roofvisdagen, ouderenvisdagen en zetten elk jaar spiegelkarpers uit op zowel openwater als gesloten watersystemen in goed overleg met Sportvisserij Fryslân en Wetterskip Fryslân. Ook hebben we een eigen website (www.hsvheerenveen.nl), een eigen Facebookpagina en om de drie maanden een paar eigen pagina’s in het Visblad /Fisk & Wetter uitgeven door Sportvisserij Fryslân/NL. HSV Heerenveen bestaat sinds januari 1950 en telt zo’n 2200 leden.”

13 april 2017 geeft Herwin Kwint tijdens de ALV een lezing, waar komt hij over vertellen? "Herwin Kwint is een man met een grote passie; VISSEN! Ontdek zijn eigenzinnige methodes, inzichten en nieuwste technieken welke uitermate succesvol zijn in het moderne karper- én witvissen. Herwin heeft een brug geslagen tussen het moderne karper- en witvissen hetgeen resulteerde in vangsten van enorme hoeveelheden witvis en grote karpers. Tijdens zijn lezing zullen onder andere de volgende onderwerpen aan bod komen: materiaalkeuzes, feedervissen, vissen op het IJsselmeer, barbeelvissen tijdens de vakantie in Frankrijk en grote rivierkarpers aan superlicht materiaal.”

Is de lezing ook toegankelijk voor niet-leden? “Jazeker! De lezing is 13 april in ’t Houtsje. Oude Koemarkt 6 in Heerenveen. De lezing begint om 20.00 uur. De ALV voor leden om 19.00 uur. Voor leden is de lezing gratis, niet-leden betalen vijf euro. Opgeven graag via onze website www.hsvheerenveen.nl.”

Wat zou je verder nog kwijt willen over HSV Heerenveen? “Dat een vereniging valt en staat met vrijwilligers en dat we zeer blij zijn met onze wedstrijdcommissie/bestuur en de feedback die we krijgen van onze leden. Samen moeten we het doen.”