SP in actie voor Domela Nieuwenhuis Museum

HEERENVEEN -  Aanstaande zaterdag voert de SP actie voor behoud van het Domela Nieuwenhuis Museum in Heerenveen.

De gemeente Heerenveen is voornemens nog eens 65.000 euro op het museum te bezuinigen. De SP in Fryslân ondersteunt het Museum door steunbetuigingen te verzamelen. Afgelopen zaterdag werden er in een mum van tijd ruim 200 steunbetuigingen binnen gehaald.

 De socialisten willen dat de collectie en het museum behouden blijven voor de streek die zich de bakermat van het socialisme mag noemen. SP afdelingsvoorzitter Dimph van Ruth: "Domela slaagde er in gewone mensen te winnen voor zijn idealen. Niet alleen de geschoolde arbeiders, maar ook de armen en werklozen. Niet alleen de fabrieksarbeiders in Amsterdam, maar ook de veenarbeider in Fryslân." Volgens de SP'er zijn er meer overeenkomsten tussen de zienswijze van Domela en de SP van nu. "De zogenaamde afdrachtregeling van de SP, waarbij volksvertegenwoordigers een deel van een vergoeding inleveren, is ooit door Domela in het leven geroepen. Maar ook de opvatting dat wij niet politiek bedrijven vóór de mensen maar met de mensen is SP'ers uit het hart gegrepen", aldus Van Ruth.

 

De komende weken blijft de SP strijden voor het behoud van het Domela Nieuwenhuis Museum. Zaterdag vanaf 12.00 uur starten de socialisten bij het museum in de Minckelerstraat om meer steunbetuigingen te verzamelen. Voor SP-leden en sympathisanten is er vanaf 14.00 uur een lezing door SP Kamerlid Ronald van Raak. Opgeven kan via: heerenveen@sp.nl. Donderdagavond staat de partij in het centrum van Heerenveen en zondag op de markt in Jubbega.