Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Heerenveen

HEERENVEEN -  Op 10 mei start een cursus Politiek Actief. Deze biedt inwoners van Heerenveen en Weststellingwerf de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee willen de betrokken gemeenten inwoners kennis laten maken met de lokale democratie en zo wellicht enthousiast maken om politiek actief te worden. Deelname is gratis en aanmelden kan via de raadsgriffies van de  gemeenten.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Naast het opdoen van theoretische kennis, is er aandacht voor  vaardigheden zoals debatteren en krijgen deelnemers een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers enkele lokale politici om ervaringen uit de praktijk te horen.

 De cursus start is op  10 mei, 19.30- 22.00 uur gemeentehuis Heerenveen: introductie en kennismaking;

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan tot 1 mei 2017.  Het aantal plaatsen is beperkt dus snel opgeven is belangrijk. Opgeven onder vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer kan via de mail:

Deelnemers uit Heerenveen bij griffie@heerenveen.nl

Deelnemers uit Weststellingwerf bij griffie@weststellingwerf.nl