Burgemeester heet nieuwe groenmedewerkers welkom

WOLVEGA -   Deze week gingen 35 groenmedewerkers van Caparis aan de slag als medewerker van de gemeente Weststellingwerf.

Om dit te vieren, lunchten alle groenmedewerkers op hun eerste werkdag samen in sportcentrum De Steense. Zij werden welkom geheten door burgemeester Gerard Van Klaveren. Weststellingwerf wil al jaren graag de mensen die in de gemeente het groenonderhoud uitvoeren zelf in dienst nemen. Bijna alle medewerkers zijn ook inwoners van de gemeente; enkele wonen in buurgemeente Heerenveen. De medewerkers kennen hun werkgebied daardoor goed en de betrokkenheid bij hun omgeving is groot. De gemeente is er trots op dat zij nu zelf werkgever is van deze groep en dat al het groenonderhoud van Weststellingwerf nu door eigen medewerkers wordt uitgevoerd. Burgemeester Gerard Van Klaveren sprak alle groenmedewerkers toe. Niet alleen de huidige en nieuwe groenmedewerkers, maar ook de medewerkers van het re-integratieproject Groen in Bedrijf. Deze collega’s doen werkervaring op in het groenvak en kunnen daarmee gemakkelijker doorstromen naar regulier werk. Jaarlijks heeft de gemeente Weststellingwerf hiervoor tussen de zes en tien leerwerkplekken beschikbaar. De medewerkers van Capariskleding hebben hun kleding verruild voor de standaarduitrusting van de buitendienstmedewerkers van de gemeente. Voorlopig werken de medewerkers nog vanuit de hun vertrouwde locatie aan de Pieterslaan. Nu de gemeenteraad het geld hiervoor beschikbaar heeft gesteld, wordt binnenkort gestart met de verbouw en uitbreiding van de gebouwen op de gemeentewerf. Het is de bedoeling dat alle groenmedewerkers begin volgend jaar vanuit de gemeentewerf gaan werken.
Weststellingwerf is één van de vier Friese gemeenten die medewerkers van Caparis aannemen voor het groenonderhoud. Op hun arbeidsovereenkomst is de cao Sociale Werkvoorziening van toepassing. Dit betekent dat ze dezelfde arbeidsvoorwaarden houden.
(Foto: Lenus van der Broek)