De Ontmoeting: Rinke Pleging en Froukje de Jong

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Rinke Pleging en Froukje de Jong, eigenaressen van verloskundigenpraktijk Schoterpoort Verloskunde en Echografie in Heerenveen.

Kunnen jullie jezelf voorstellen? “Wij zijn Rinke Pleging en Froukje de Jong en wij zijn in 2007 gestart met ons eigen verloskundigenpraktijk Schoterpoort Verloskunde en Echografie in Heerenveen. Rinke als echoscopist/verloskundige en Froukje als verloskundige. Wij werkten toen al vele jaren als verloskundigen in Heerenveen. Meteen in het eerste jaar kwamen Trix Bouma-Offinga en Sonja Zondergeld ons enthousiaste team versterken. Trix was 25 jaar verpleegkundige op de kraamafdeling en heeft zich eerst helemaal omgeschoold tot verloskundige. Sonja stopte na 25 jaar met haar werk als kraamverzorgster en kwam al haar kennis inzetten als praktijkassistente. Dit jaar vieren wij ons tienjarig jubileum en dat doen we in stijl. Al sinds 2008 organiseren we namelijk ieder jaar een heerlijke Verwenmiddag voor zwangere en pas bevallen dames. Dit jaar doen we dat al weer voor de tiende keer. En dat is vooral een verdienste van Sonja, motor achter onze Verwenmiddag.”

Wat houdt de Verwenmiddag in? “Tijdens onze jaarlijkse Verwenmiddag leggen we onze bezoekers van top tot teen in de watten. Daarnaast is er volop aandacht voor een veilige bevalling. Kwalitatieve en veilige zorg staat centraal binnen Schoterpoort Verloskunde en Echografie. Al onze verloskundigen zijn regelmatig werkzaam in ziekenhuis De Tjongerschans. Mede daardoor hebben we een zeer nauwe samenwerking met de gynaecologen en verloskundigen van het ziekenhuis.”

Waarom bestaat de Verwenmiddag? “Sinds 2008 organiseert praktijkassistente Sonja Zondergeld deze jaarlijkse Verwenmiddag voor aanstaande en pas bevallen moeders. De Verwenmiddag is destijds ontstaan omdat we als praktijk wat extra’s wilden bieden aan onze zwangere dames. Wij zijn een kleinschalige praktijk, met oog voor onze dames en hun partners. Iedere toekomstige moeder verdient eerlijke, oprechte aandacht vinden we. Tijdens een zwangerschap worden er veel informatieve markten aangeboden. Maar lekker genieten is ook heel belangrijk in deze bijzondere periode. Daarom willen we onze zwangeren eens per jaar helemaal in de watten leggen. We hebben het concept van de verwenmiddag zelf bedacht en daar zijn we supertrots op.”

Wat is er te doen tijdens de Verwenmiddag op 25 maart? “We hebben enthousiaste kapsters, schoonheidsspecialistes, belly painters en masseurs uitgenodigd. Ook zijn er volop stands met o.a zwangerschapskleding, lingerie, babykleding, prachtige taarten en baby- en buikfotografie.  Iedereen wordt verwend met heerlijke gezonde hapjes en drankjes. En omdat echografie een specialiteit is van onze praktijk, Rinke maakt zelf de 20-wekenecho’s, bieden we de zwangere dames een gratis echo aan. ‘Een rondje van de zaak.’”

Waar vindt de Verwenmiddag plaats? “Onze tiende Verwenmiddag wordt een feestelijke jubileumeditie. Iedereen is van harte welkom om dit feestje met ons mee te vieren op zaterdag 25 maart van 13.30 tot 17.00 uur aan de Burgemeester Falkenaweg 204 in Heerenveen. De entree is gratis en voor 100 zwangere bezoeksters staat een superleuk cadeautje klaar. Dus graag tot dan!”