Bijzondere rekenwedstrijd op basisschool

WOLVEGA - Op donderdagmorgen werden op OBS de Dorpsschool in Wolvega de degens gekruist. Alleen bestonden deze vandaag uit potlood en liniaal.

De kinderen uit de bovenbouw deden onder leiding van leerkracht Ingrid de Haas mee aan de wereldwijde rekenwedstrijd 'De Kangoeroe wedstrijd'.
De van origine Australische rekenwedstrijd wordt inmiddels wereldwijd in meer dan 60 landen aangeboden. En meer dan 6 miljoen kinderen tussen de 6 en 18 jaar strijden op dezelfde dag tegen elkaar om de beste resultaten.
Vandaag beten maar liefs 31 kinderen uit groep 5 t/m 8 zich vast in 24 rekenpuzzels in de categorie "WIZkid"  en "WIZsmart". Waarbij je niet alleen handig moet zijn in rekenen maar ook in begrijpend lezen en logica. 50 minuten lang kon je speld horen vallen in de wedstrijdruimte. Inmiddels zijn de antwoorden opgestuurd naar de wedstrijdjury. De leerkrachten  leerlingen wachten in spanning af op de resultaten.
Over enkele weken ontvangt de school de scores terug en wordt bekend wie de beste rekenkanjers zijn van de Dorpsschool Wolvega. Vanaf 26 maart kan ook online worden gekeken naar de antwoorden van deze wedstrijdeditie op de website van W4Kangoeroe.
(Foto: Lenus van der Broek)