“Onze droom komt uit”

HEERENVEEN - Lingeriezaak A&T de Jong in Heerenveen krijgt nieuwe eigenaren. Oud-eigenaar Ali de Jong gaat met pensioen en de winkel wordt overgenomen door twee van haar werknemers: Sandra Bootsma (30) en Tessa Visser (40).

“Toen ik hoorde dat Ali met pensioen ging, was mijn eerste gedachte dat ik een andere baan moest zoeken. Maar daarna dacht ik al snel: iemand wil deze winkel vast voortzetten en waarom zouden Sandra en ik die iemand niet kunnen zijn”, vertelt Tessa Visser, ruim 3,5 jaar werkzaam bij A&T de Jong. Sandra Bootsma, ruim 13 jaar werkzaam bij de lingeriezaak, had net als Tessa altijd wel de droom om iets voor zichzelf te beginnen: “Dit was echt een kans die we niet konden laten lopen.”

Opfrissen De lingeriezaak bestaat nu zo’n 105 jaar. Familieleden van Ali de Jong begonnen ooit met de verkoop van hoeden en bontjassen. Dat assortiment werd uitgebreid met grote maten kleding en later kwam er een afdeling lingerie bij. Dit in alle maten, vanaf 65AA tot 120K. Uiteindelijk werd het winkelassortiment volledig gericht op lingerie en bad- en nachtmode. “Wij gaan op dezelfde voet verder als Ali deed en zullen misschien in de loop van de tijd wat nieuwe merken toevoegen. Wel frissen we de winkel een beetje op, zodat we het ons eigen maken”, zegt Sandra. De naam van de lingeriewinkel verandert van A&T de Jong naar A&T Lingerie.

Klanten “Om de stap te maken om de zaak ook echt over te nemen, was wel spannend. We hebben hier lang over gedroomd en gefantaseerd. ‘Wat zou het toch leuk zijn als…’. Toen die stap dichterbij kwam, dachten we wel: kunnen we dit wel en hoe moeten we dit allemaal doen?”, aldus Tessa. Wat de dames extra motivatie gaf om de zaak over te nemen, waren de vaste klanten. Sandra: “Heel veel vaste klanten zeiden: Jullie gaan toch niet stoppen? Waar moeten we dan heen? Dit gaf ons wel het vertrouwen om door te gaan.”

Geen spijt Tessa en Sandra hebben allebei het idee dat het goedkomt. “Helemaal omdat de mensen ook allemaal zo meeleven en vertellen dat ze zeker weer terugkomen als we heropend zijn. Door al die leuke positieve reacties zien we het echt wel goedkomen.” Door dit vertrouwen en door de tips die ze van iedereen krijgen, hebben de dames dan ook nog geen moment spijt gehad van hun keuze om hun droom te verwezenlijken.

Heropening Zaterdag 11 maart wordt A&T Lingerie heropend. Het wordt een feestelijke aangelegenheid aan de Lindegracht 49. “We gaan zorgen voor een gezellige sfeer, er is een feestelijk hapje en drankje en voor de eerste vijftig klanten hebben we een goodiebag. Iedereen is welkom.”

Mieke van Veen