Reiny Bourgonje exposeert in Museum Heerenveen

HEERENVEEN - Fotograaf Reiny Bourgonje uit Heerenveen exposeert deze maand in Museum Heerenveen in “De Pronkkeamer.”

Fotografe Reiny Bourgonje heeft een duidelijk doel, want zij fotografeert om te laten zien hoe krachtig mensen zijn. Zij wil het beste, het sterkste en het mooiste in hen naar voren halen en dat vertaalt zich in haar werk. Reiny werd voor het grote publiek bekend, nadat haar werk te zien was in het TV-programma 'De Wereld Draait Door'. In dit programma werden haar foto's als de mooiste zwart/wit foto’s aangemerkt. De tentoonstelling 'Nieuwe Mensen en Oude Meesters' is te zien van 2 maart t/m 30 maart 2017 in Museum Heerenveen in de Pronkkeamer.

Het optreden van de werken in het bekende TV-programma was naar aanleiding van een wedstrijd, waarvoor vele fotografen hun mooiste, meest aansprekende zwart/wit-foto's instuurden. Jurylid Eddy van Wessel, bekend geworden als oorlogsfotograaf én winnaar van de Zilveren Camera, beoordeelde de stroom aan inzendingen. De genomineerde foto’s bleken 'foto’s van de straat', alleen de inzending van Reiny was een studio-opname. En zo werd uit die duizenden inzendingen de foto van Reiny Bourgonje genomineerd en door de jury als één van de mooiste zwart/wit foto’s aangemerkt.

Ondertussen ontwikkelt Reiny Bourgonje zich - zowel creatief als technisch - door en valt ze op binnen de sociale media, door maar liefst 55 fotopublicaties op Vogue Italia. Veelal jonge mensen, in alle schakeringen van donker naar licht, worden door Reiny gefotografeerd, terwijl zij daarnaast een fascinatie heeft voor de Renaissancetijd en dit klinkt door in haar huidige werk: Moderne fotografie met een knipoog naar de Oude Meesters....

www.reinybourgonjefotografie.nl