Plunder wint voorronde Kleine Prijs van Fryslan

HEERENVEEN - De partyfolkband Plunder uit Leeuwarden heeft de voorronde gewonnen van de Kleine Prijs van Fryslân in de Musykfabryk in Heerenveen.

Plunder is een vijfkoppige band uit Leeuwarden die feestelijke Nederlandstalige folkmuziek maakt en is opgericht door Lennart Boonstra die van origine uit Heerenveen komt. Vrijdag speelde Plunder samen met vier andere bands (Poets and Addicts, Kristel, J.R. Smith & the Meteorites en Delete the Diva) in de voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân in de Musykfabryk waar Plunder uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

De Kleine Prijs van Fryslân is een muzikale competitie en wordt geïnitieerd door Friesland Pop. Een jury uit het werkveld beoordeeld de deelnemende bands op originaliteit, spel en podiumpresentatie. Er zijn in totaal negen voorrondes op verschillende locaties in Friesland waarbij er steeds één band doorgaat. Nu mag Plunder naar de halve finale waar de band strijdt tegen andere bands die door de voorrondes zijn gekomen om een plek te veroveren in de finale in Neushoorn in juni. De uiteindelijke winnaar krijgt mooie prijzen, zoals een plek op het Eurosonic festival in Groningen en de SENA Performers POPnl Award in de Melkweg te Amsterdam.

De in Heerenveen geboren Lennart Boonstra heeft van jongs af aan al een liefde voor folkmuziek. Al langer leeft bij hem de wens om een folkband te starten waar hij op zijn huidige studie aan de Academie voor Popcultuur de juiste muzikanten voor vindt. Zo ontstaat Plunder, die in zijn huidige bezetting bestaat uit Femke Oevering (fluit), Tom Schriemer (elektrische gitaar), Tuaq Pijlman (drums) en Trevor Vreeburg (bas).

Lennart neemt naast de zang ook akoestische gitaar en accordeon voor zijn rekening. Het vijftal bestaat nu zo’n tweeëneenhalf jaar en vergaart steeds meer bekendheid in Friesland. Momenteel is de band druk bezig met het opnemen van hun debuutalbum die naar verwachting na de zomervakantie uitkomt. Eind april speelt Plunder op één van de twee halve finales van de Kleine Prijs van Fryslân, in het Bolwerk in Sneek op 21 april of in Iduna in Drachten op 28 april.

Op hun website www.bandplunder.nl en facebookpagina www.facebook.com/bandplunder kun je terecht om op de hoogte te blijven.

Foto Sandra de Boer