Heerenveense Tennisvereniging Ten Woude collecteert voor Fonds Gehandicaptensport

HEERENVEEN - Van 26 maart tot en met 1 april vindt de collecteweek van Fonds Gehandicaptensport plaats.

Veel verenigingen en vrijwilligers collecteren met als doel zoveel mogelijk geld op te halen om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. HTV Ten Woude doet dit jaar weer mee aan de landelijke collecteweek van Fonds Gehandicaptensport. Voor deze collecte is men op zoek naar collectanten.
In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Veelal zijn kostbare aanpassingen aan sport- en spelmateriaal of de sportaccommodatie noodzakelijk, denk bijvoorbeeld aan tilliften, sportrolstoelen of aangepast sanitair. Ook is er vaak extra begeleiding en/of speciaal vervoer nodig.
Opgeven kan bij de collecte coördinator van HTV Ten Woude: Ellie Groot  (joel48@upcmail.nl  tel. 06-10323192) of via het landelijk bureau van Fonds Gehandicaptensport in Amstelveen: 020 – 73 72 170. Meer informatie over de collecteweek op www.fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek
25% van de opbrengst mag HTV Ten Woude besteden aan activiteiten voor de G-tennissers van de club. Sinds 2010 biedt Ten Woude tennislessen aan voor mensen met een verstandelijke handicap. In de zomer zijn er wekelijks lessen buiten en in de winter om de veertien dagen in de ballonhal. Een aantal deelnemers doet ook mee aan toernooien. Zo gaan 8 tennissers komende zomer met een maatje deelnemen aan de Special Olympics Regionale Spelen in Groningen. Meer informatie over G-tennis bij Ten Woude is te lezen op www.tenwoude.nl.