De Ontmoeting: Bert Medema

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting, Bert Medema, mede-organisator van het Surprise Koppeltoernooi.

Wie ben je? “Ik ben Bert Medema, 42 jaar. Naast mijn fulltime baan bij een productiebedrijf heb ik een eigen bedrijf in dartbanenverhuur. Afgelopen zomer ben ik samen met twee vrienden Habero Events begonnen, een evenementenorganisatiebureau. Wij richten ons eerst op grote dartevenementen en willen meer bieden dan alleen maar een simpel darttoernooi. Wij willen een evenement neerzetten voor iedereen.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om 24 februari het Surprise Koppeltoernooi te organiseren in Fryslân Fean Plaza? “Het idee kwam van Fokko van der Velde (eigenaar Fryslân Fean Plaza en Beijck Catering) om een darttoernooi te organiseren en toen kwam hij bij mij terecht. Ik nodigde mijn compagnons van Habero Events, Harm Jan Smid en Robert Terschegget, uit voor een barbecue bij mij thuis en toen kwamen we op het idee om het Surprise Koppeltoernooi te organiseren.”

Waarom organiseren jullie dit toernooi? “Wij hebben altijd al gezegd iets groots neer te willen zetten en dit is een uniek evenement dat je nergens in Nederland of misschien over de hele wereld tegen komt. Wat is er nu mooier om kans te maken om met een van je dartidolen gekoppeld te worden? Dat is dus ook de surprise. Iedereen kan meedoen of je nu goed of slecht kan darten. Dat maakt dus niks uit. Darters schrijven zich als individueel in en worden aan iemand gekoppeld. Als ze geluk hebben, dan mogen ze met een van de professionele darters spelen. Is dit niet het geval, dan hebben ze kans dat ze het tegen professionele darters op moet nemen in een dartwedstrijd.”

Wat maakt dit toernooi anders dan andere darttoernooien? “Wij willen buiten het darten er juist een evenement van maken, met veel amusement. Daarom hebben wij Ray Martin erbij die, buiten het callen van de wedstrijden, ook geweldig kan zingen. Ook hebben wij de band Nuchter uit Groningen vastgelegd, zal dweilorkest de Útlopers uit Sneek er een groot feest van gaan maken en gaan de meiden van Dance Centre Faya hun kunsten vertonen op het podium. In totaal kunnen er 420 darters deelnemen. Bekende darters die meedoen zijn onder andere Darryl Fitton, Tony O’Shea, Ted Hankey, Andy Fordham, Gary Robson, Trina Gulliver, Tony West, Co Stompe, Roland Scholten, Albertino Essers, Rick Hofstra, Richard Veenstra en Danny Noppert.”

Kan publiek komen kijken? “Er is ruimte voor 1000 bezoekers. Publiek kan kaarten bestellen via www.ticketregelen.nl. Entreekaarten kosten € 5,00. De zaal gaat open om 18.00 uur en het evenement start om 19.30 uur. En of wij er zin in hebben?! Dat is nog heel zachtjes uitgedrukt.”