Heerenveen verliest met 1-0 van Twente

Heerenveen - HEERENVEEN - SC Heerenveen leed zaterdagavond z'n vierde  nederlaag in dit jaar. In de Grolsch Veste werd het 1-0 tegen VFC Twente. Deze is daarmee de nieuwe nummer zes in de eredivisie. 

In hoog tempo wisselden de kansen elkaar af. De eerste was namens Heerenveen voor Yuki Kobayashi, de tweede, derde en vierde in een tijdsbestek van vijf seconden voor Twente. Doelman Erwin Mulder redde uiterst bekwaam. Naarmate de eerste helft vorderde kantelde de wedstrijd langzaam richting de bezoekers, die via Pelle van Amersfoort en Arber Zeneli een continu gevaar vormden.
In het begin van de tweede helft kreeg de huurling van Manchester City alsnog zijn penalty, toen hij neergehaald zou zijn door Mulder. Mateusz Klich schoot vanaf elf meter onberispelijk binnen. Even moest Heerenveen slikken, maar al snel werd de weg naar het Twentse doel weer gevonden. Clubtopscorer Reza Ghoochannejhad was dicht bij de gelijkmaker, maar dit keer lag doelman Nick Marsman goed in de weg. In het restant deed Heerenveen er alles aan om nog een punt over te houden aan het duel. Maar ook het inbrengen van Henk Veerman bracht geen soelaas. De lange spits miste met zijn kopbal het doel net.