Een bijzondere hockeyclinic in Johannesburg door de familie Remmelts uit Oranjewoud

ORANJEWOUD -  Joost, Douwe, Janneke en Bernard Remmelts uit Oranjewoud verzorgden een tijdje geleden een hockeyclinic in Zuid-Afrika.  Dit is hun verslag:  

,,Vlak voor kerst 2016 vertrokken we met z'n vieren naar Johannesburg, Zuid Afrika. Met in onze bagage 16 'oude' Quick Stick outfits en 12 hockeysticks en veel hockeyballen. Het doel: een hockeyclinic verzorgen in Townships "Orangefarm" bij Johannesburg. Georganiseerd door een vriendin van ons die zelf in Johannesburg woont en actief is in dit Township.
Eerst aarzelend, maar steeds enthousiaster kwamen steeds meer kinderen af op het vreemde spel dat ze zagen op het zandveld. De meesten zullen nog nooit iets van hockey gezien hebben. Ze kregen een Quick Stick shirt en rokje of broek aan en een hockeystick. Mooi gezicht, het Quick Stick blauw op zo'n grote afstand van Heerenveen.
En wat eigenlijk voor alle kinderen geldt: geef ze een bal en ze schoppen er tegenaan, geef ze een bal en een stick en ze meppen er lustig op los. En er zat best talent tussen, natuurlijk eerst met de handen verkeerd om (zo zijn wij allemaal begonnen), maar na een paar korte lesjes bleek dat er best talent tussen zat.
Veel lol gehad, bijzonder om de hockeysport, zij het op bescheiden schaal, te kunnen promoten in een land als Zuid Afrika. En: wie weet zien we een van deze meisjes of jongens over een jaar of 15 terug op onze eigen Nederlandse hockeyvelden.