Overtuigende overwinning Kinea 

Heerenveen - DE KINIPE -  Na het puntverlies van vorige week tegen OKO/Bies (19-19) stond er afgelopen zondag een lastige uitwedstrijd op het programma voor Kinea.

DE KINIPE -  Na het puntverlies van vorige week tegen OKO/Bies (19-19) stond er afgelopen zondag een lastige uitwedstrijd op het programma voor Kinea.

De ploeg van Jelle Bakker ging op bezoek bij KC de Pein in Houtigehage. Met slechts 4 punten staat de Pein laag op de ranglijst, maar gezien de uitslagen die de ploeg neerzet tegen goede tegenstanders, was Kinea gewaarschuwd. In Heerenveen werd het in de derde speelronde een eenvoudige overwinning voor de Knypsters: 21-7.  

Nadat Kinea A1 afgelopen zaterdag de topper tegen de Pein A1 al wist te winnen (18-8), kon ook Kinea 2 de punten afgelopen zondag meenemen naar huis, Het tweede wist moeizaam te winnen. Om half 3 was het tijd voor het vlaggenschip om ook de laatste 2 punten van de Pein af te snoepen.  Het begin was veelbelovend. De eerste twee aanvallen werden meteen omgezet in doelpunten. In de beginfase van de wedstrijd wist de thuisploeg in het spoor te blijven van Kinea. Via 4-5 werd het 6-7 en toen begon de Kinea motor echt te draaien. Chantal Monderman, Sjoukje Bergsma, Sytse Haanstra en Erik van der Tuin wisten achtereenvolgens te scoren waardoor er vlak voor rust een comfortabele 6-12 tussenstand op het scorebord stond. Toch wist de Pein vlak voor rust nog twee keer te scoren waardoor beide ploegen thee gingen drinken bij een 8-12 stand. 

Vorige week begon Kinea slap aan de tweede helft en gaf het in die fase meteen na rust de wedstrijd uit handen. Maar deze wedstrijd was dit gelukkig niet het geval. Vlotte doelpunten van Erik van der Tuin en Rob Slager zorgden er al snel voor dat het geloof bij de Pein wegebde. Kinea freewheelde naar een eenvoudige overwinning. Er werden nog een paar mooie doelpunten gemaakt en het talrijk meegereisde publiek kon na een paar spannende wedstrijden nu rustig achterover hangen in Houtigehage. Vlak voor tijd stond er zelfs een 11-23(!) tussenstand op het scorebord. De thuisploeg wist uiteindelijk de score nog enigszins draaglijk te maken. De uitstekend leidende scheidsrechter Dolfing floot af bij een 15-24 eindstand.  

De top-3 wist dit weekend allen te winnen waardoor er bovenaan de ranglijst niets veranderd. Volgende week speelt Kinea een thuiswedstrijd tegen VZK/Donkerbroek, terwijl koploper WSS op bezoek gaat bij Koru, de huidige nummer 3 in de poule. Er komen nog een aantal spannende weken aan voor de selectie van Kinea. Het is uiteraard van belang dat Kinea haar eigen wedstrijden blijft winnen, en het kan hierbij de steun van het publiek goed gebruiken. Dus graag tot aanstaande zondag in de Blauw Wit hal!