Vmbo-groen Terra Wolvega scoort

WOLVEGA -  De Inspectie van het Onderwijs heeft onlangs een kwaliteitsonderzoek uitgevoerd bij vmbo-groen Terra Wolvega.

Daaruit blijkt dat de drie afdelingen van de school een voldoende scoren. Herman Scheltinga, afdelingsdirecteur Terra Wolvega, geeft aan dat het team zeer verheugd is met dit resultaat: ‘’Samen met de leerlingen werken we hard om dit voor elkaar te krijgen.’’

 Aan de hand van lesobservaties, gesprekken met leerlingen, docenten en schoolleiding is de Inspectie positief over de kwaliteit van het onderwijs op Terra Wolvega. Op 25 januari krijgen leerlingen van groep 8 en ouders/verzorgers informatie over de school en is er volop gelegenheid om sfeer te proeven. Daarnaast kunnen leerlingen en hun ouders kennismaken met docenten en vragen stellen aan leerlingen.

 Open Dag  en  Jong Ondernemen

Tijdens de Open Dag presenteren vierdejaars leerlingen zich vanuit het project  'Jong Ondernemen'. Er zal een groot aantal ondernemingen te vinden zijn op Terra Wolvega. Deze ondernemingen bieden zelfgemaakte producten aan zoals houten kandelaars, houten fakkels, en vogelvoederaccessoires. Daarnaast zal er een pop-uprestaurant zijn . Dat alles wordt uitgevoerd door leerlingen van klas 4 onder begeleiding van hun docent Jong Ondernemen.

 Vmbo  en  het Groene Lyceum

Bij Terra Wolvega kun je naar het vmbo-groen. Dit is een veelzijdige opleiding. Leerlingen kunnen binnen het vmbo-groen verschillende leerwegen volgen die aansluiten bij hun capaciteiten. Daarnaast biedt Terra Wolvega het Groene Lyceum aan. Dit is een leerroute voor leerlingen die een havo of havo/vwo niveau hebben én ook graag praktisch bezig zijn. Het Groene Lyceum wordt in vijf of zes jaar afgerond. Leerlingen hebben dan een vmbo- én mbo-diploma niveau 4 op zak en daarmee een startbewijs voor het hbo.

 Open Dag Terra Wolvega: woensdag 25 januari van 15.00 – 17.00 uur en van 19.00 – 21.00 uur.

Paulus Potterstraat 55 te Wolvega (ingang Stadhouderslaan)