Theater voor kwetsbare ouderen

WOLVEGA -  Theater Veder verzorgt samen met bewoners van woonzorgcentra, instellingen van Meriant in Wolvega, enkele optredens. Op maandagmorgen was de eerste voorstelling in woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega.

Rond dertig 50+ amateur toneelspelers in Friesland gaan aan de slag om de Veder Methode onder de knie te krijgen. Allereerst kregen de deelnemers als voorbeeld een voorstelling te zien van twee acteurs van Theater Veder. Daarna gaan ze zelf in teams aan het werk om een voorstelling te maken voor kwetsbare ouderen. In Wolvega waren vier vrijwilligers die zagen hoe de, vooral demente ouderen, benaderd kunnen worden om contact te krijgen.
De beroepsopleiding wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Friesland. Ook is er een bedrag beschikbaar gesteld door het fonds Sluyterman van Loo, het Kansfonds, het VSB-fonds en Vermilion Energy NL.
Het project Ouderen voor Ouderen wordt geïnitieerd en uitgevoerd door Theater Veder. Deze stichting is opgericht in 2005 met als missie om met theater en de kracht van de communicatie bij te dragen aan het welzijn van kwetsbare doelgroepen en sociaal isolement te doorbreken en bij te dragen aan een dementie vriendelijke samenleving. Theater Veder heeft de Veder Methode ontwikkeld, waarmee door middel van muziek, poëzie en theater wederkerig contact wordt gemaakt. Zie: www.theaterveder.nl. Foto Lenus van der Broek