Bert Jonker: ,Vol ongeloof over wat mij is overkomen'

HEERENVEEN - CLAFIS directeur Bert Jonker en zijn gezin maken het daags na het schietincident bij Thialf naar omstandigheden goed. Jonker is geëmotioneerd door de gebeurtenissen en vol ongeloof over wat hem is overkomen.

Afgelopen nacht is Jonker geopereerd aan zijn hand. Hij zal hier nu in alle rust van moeten herstellen. Omdat de verdachte nog altijd voortvluchtig is, zijn Jonker en het gezin ondergebracht op een veilige plek.

De collega’s van CLAFIS zijn evenals de directeur overrompeld door de gebeurtenissen. “Dit past absoluut niet bij Bert en onze organisatie”, verklaart operationeel verantwoordelijke Bram van Hees van CLAFIS. “Bert staat aan de wieg van ons mooie bedrijf. Hij heeft het fundament neergezet waar wij met een sterk team van ruim 450 medewerkers hard aan verder hebben gebouwd. Bert is een echte ondernemer met een groot hart. Een maatschappelijk betrokken persoon die zijn netwerk krachtig inzet op vele fronten.”

Het incident komt vermoedelijk voort uit een bedrijfsaankoop die een aantal jaren geleden is gedaan. CLAFIS is een organisatie die sinds de oprichting in 2004 een snelle groei heeft doorgemaakt, mede door een aantal overnames te doen. CLAFIS is landelijk ingenieursbureau met zeven vestigingen verspreid over het land. De basis van de organisatie ligt in Heerenveen waar het hoofdkantoor ook gevestigd is. “Wat onze organisatie typeert is een grote dynamiek, het menselijke karakter en een puur familiegevoel,” aldus Bram van Hees. “De afgelopen uren hebben wij gemerkt dat velen binnen en buiten de organisatie erg meeleven. Dat doet ons goed.” CLAFIS spreekt de hoop uit dat de verdachte snel gevonden wordt.