Elske DeWall speciale gast bij Kerstnachtviering in Sportstad

HEERENVEEN -  Elske DeWall is speciale  gast tijdens de grootscheepse kertnachtviering in Sportstad Heerenveen op 24 december. 

Sinds 2006 wordt elk jaar op 24 december de grote zaal in Sportstad verbouwd tot kerkzaal. Vanaf ’s ochtends vroeg wordt er hard gewerkt om het podium, de geluidsinstallaties, de beeldprojectors en de tribunes klaar te zetten voor de kerstnachtviering van die avond. Elk jaar komen er zo’n 3000 bezoekers, kerkelijke en niet-kerkelijke, want de dienst is gratis toegankelijk en iedereen is welkom.
Thema
Dit jaar is het thema ‘We are the world’. De jonge dominee Anne-Meta Kobes leidt de dienst. Ze wordt bijgestaan door een tal van vaste medewerkers: er is een speciaal voor de gelegenheid gevormd Groot Heerenveens Kerstkoor (160 zangers), een Kinderkoor en ook brassband Pro Rege is weer van de partij. Verder wordt er samen gezongen en wordt er spectaculair gedanst door leden van dansschool Salseromboka. Uiteraard is er ook een speciale gast. In het verleden waren De Kast en Iris Kroes te gast, zaterdag vereert Elske DeWall Sportstad met een bezoek. In het voorprogramma zal ze een mini-concert geven en ook in de dienst zingt ze solo en samen met het Groot Heerenveens Kerstkoor. ,,Ik hou van kerst en het bijzondere kerstgevoel’’, zegt Elske. Ze leerde over het kerstverhaal op de christelijke basisschool in Feanwalden, het dorp waar ze ook werd geboren. ,,Voor mij betekent de kerstboodschap lief zijn voor elkaar en zorgen voor elkaar’’.
,Leuk en spannend’
Ze kijkt uit naar zaterdagavond. ,,Een speciale setting. Het is leuk en spannend om samen te zingen met een megagroot koor en een brassband.’’ De liedjes die ze zal zingen, houdt ze nog even voor zich. Maar ze wil wel verklappen dat ‘we are theworld’, voor haar het hoogtepunt wordt. Niet alleen omdat het dit jaar het thema is, maar ook omdat het zo’n beroemd lied is en met een grootse boodschap. ,,Ik heb het nog nooit gezongen, dus dat is leuk. Het is uitdagend om een eigen invulling te geven aan zo’n legendarisch lied.’’ Lotte Wijbrands