Bestaande technologie in een Europees jasje

Heerenveen - HEERENVEEN -   A.P. van den Berg uit Heerenveen, IJB-Groep en Bruil hebben de handen ineen geslagen om een alternatieve inbrengmethode voor de kwalitatief hoogwaardige prefab betonpalen in Nederland te introduceren.

De nieuwe methode betreft het indrukken in plaats van het heien van palen, waarbij geluid tot een minimum beperkt wordt en geen trillingen worden veroorzaakt. Hiermee worden de voordelen van de prefab betonnen heipaal verenigd met de voordelen van het indrukken. Met name in het binnenstedelijk gebied is dit gunstig.

In Azië wordt deze methode al ruim een decennium lang op grote schaal met succes toegepast. De machines hiervoor worden doorgaans vanuit China geleverd.

A.P. van den Berg heeft op basis van zijn eigen uitgebreide fabricage-ervaring de machines van T-Works, uit Changsha China, geselecteerd voor toepassing in Europa. T-Works heeft reeds meer dan 1000 fundeermachines geleverd en heeft veel exportervaring. A.P. van den Berg treedt voor T-Works op als exclusief distributeur van de machines in Europa en de eerste machine is gekocht door de IJB-Groep en Bruil, samenwerkend onder de naam Drukpaal.nl.